Så här får du hjälp att realisera din bostadsaffär

Börja med att hitta rätt hem till rätt pris


Hitta hem och gör en god bostadsaffär

När du letar efter ditt nästa hus, bostadsrätt eller fritidshus i Gävle med omnejd.

STEG 1

Du får alltid visningsgaranti hos oss


Att uppleva ett hus eller en lägenhet är förmodligen det allra viktigaste steget i att hitta sitt nya boende. Det gäller att få tid att känna in planlösningar och hinna fundera på om just det här boendet är det som kommer passa dig allra bäst. Alla objekt som finns till salu via oss har visningsgaranti. Det betyder att de alltid visas för nya intressenter, så länge säljaren önskar det. Vi rekommenderar säljaren att alla visningar av en bostad som är till salu genomförs. Det ger dig som är intresserad möjlighet att se objektet flera gånger. Du kan alltid kontakta oss om objekt som du är intresserad av, så hjälper vi dig med information och underlag. Här kan du se vilka aktuella bostäder som finns till salu i Gävle-området.

STEG 2 

Utgångspris 


När du blir intresserad av ett objekt hos oss, så finns det alltid ett utgångspris som ger en fingervisning om vad bostaden kan komma att kosta. Det budet är satt av säljaren tillsammans med rådgivning av oss och är en rimlig uppskattning av värdet på den bostad som ska säljas. Objekt hos oss har endast utgångspris. Det är upp till dig som intressent att förhålla dig till detta och sedan lägga bud som passar din ekonomi och budget. Det ska vara lätt för dig som köpare att lägga bud i de processer som vi arbetar med, oavsett om du köper din första bostad eller har gjort några bostadsaffärer redan. Vi vill också att det ska blir en rättvis budgivning för både säljare och köpare och använder därför inte lockpriser.

STEG 3

Dags för budgivning! - Viktig information 

​​​​​​​
Hos Fagergrens Fastighetsbyrå är budgivningen alltid öppen. Det ger dig som lägger bud transparens och det blir en ärlig budgivning för alla som är intresserade av objektet. Du lämnar bud via sms, mejl eller telefon. Har du frågor eller funderingar under budgivningen finns vi alltid på plats för att hjälpa till.  

Tänk på att se till att finansieringen är klar innan du ger dig in i budgivningen. Det är alltid säljaren som bestämmer vem som får lov att köpa bostadsrätten eller fastigheten oavsett vem som lägger högst bud. 

STEG 4

När du vinner budgivningen går kontraktsskrivningen till så här: 

​​​​​​​
När budgivningen är avslutad och du och säljaren har kommit överens är det dags att skriva kontrakt. När köpekontraktet är undertecknad, är affären juridiskt bindande. 

Steg 5

På tillträdesdagen får du nycklarna till ditt nya hem


På tillträdesdagen träffar du oss och säljaren igen. Antingen träffas vi på din bank eller på Fagergrens Fastighetsbyrås kontor. Då betalas resterande av köpesumman till säljaren och handlingar som köpebrev och likvidavräkningar upprättas. När allt är klart får du nycklarna och har tillträde till din nya bostad.

Det allra viktigaste att tänka på när du köper en bostad


Undersökningsplikt

Alla som köper en fastighet eller bostadsrätt har undersökningsplikt. Den innebär att du ska undersöka bostaden så att du vet om och kan påpeka svagheter och eventuella fel som finns innan köpet. Undersökningsplikten är omfattande, så du tjänar på att ställa alla frågor som bara går att ställa innan du lägger bud och innan kontrakt är påskrivet. Köper du en bostadsrätt så har du två år på dig att upptäcka dolda fel. För hus gäller undersökningsplikten i tio år. För att det ska räknas som dolt fel måste det vara ett fel som ska finnas i fastigheten vid köpet och som du inte kan upptäcka vid noggranna inspektioner. Ett dolt fel ska också vara ett fel som inte är förväntat. Det är därför väldigt viktigt att du tar undersökningsplikten på allvar, ställer frågor och gör en besiktning innan kontraktsskrivning.

Eftersom Fagergrens fastighetsbyrå är en oberoende mäklare bestämmer du helt själv vilket företag som ska utföra besiktningen. Vill du ha hjälp med kontakter så kan vi alltid bistå med kontakt till lokalt förankrade företag som vi har goda erfarenheter av. Har du frågor om vad undersökningsplikten innebär finns det alltid möjlighet att fråga oss. Gör det gärna på en visning av ett objekt du är intresserad av eller kontakta oss på telefon direkt. Läs gärna mer om husköp och undersökningsplikten hos Hallå konsument!. Här finns också bra generell information om bostadsköp.

Korta fakta om oss:

50 år

i mäklarbranschen

år 1964

startades Fagergrens fastighetsbyrå

över 50 st

ombildningar till bostadsrättsföreningar
​​​​​​​