Fagergrens Fastighetsbyrå

Goda bostadsaffärer i Gävle, Sandviken och Älvkarleby sedan 1964.

Om oss- vilka är vi?


Vi är ett familjeföretag sedan 1964. Åke Fagergren jobbade som bankman i Falun men bestämde sig för byta kurs till mäkleri och att starta eget. På så vis flyttade familjen Fagergren till Gävle och etablerade Fagergrens Fastighetsbyrå. Efterträdet gavs till sonen Mikael Fagergren som än idag är företagets ägare och fastighetsmäklare. Sedan han var 10 år visste han om att han skulle bli fastighetsmäklare som sin pappa och den ambitionen och passionen har uppfyllts. En tredje genereration är på förberedelsevägar då Mikaels dotter för närvarande studerar till fastighetsmäklare och jobbar på byrån inom marknadsföring. Som yngre brukade hon följa med mycket på visningar och var den som alltid fascinerade sig av objektens arkitektur.

Vi tror på att grunden till att få förhållanden att fungera är enighet och kommuniktaton, både i familjerelationer och kundrelationer.

  • skarmavbild-2022-07-14-kl-1432151
  • skarmavbild-2022-07-13-kl-1241041
  • 4t8a3271

Vår målsättning: En fastighetsaffär där alla är vinnare

- Vad behövs för att nå det? 

1. En mäklare som sätter både säljare och köpare i centrum

Fagergrens Fastighetsbyrå är ett  mäklarföretag som snart i 60 år arbetar med att förmedla bostäder och fastigheter. Med personlig service, engagemang och målet att alltid göra det bästa för våra kunder, förmedlar vi villor, radhus, fritidshus och bostadsrätter i Gävle, Sandviken och Älvkarleby. Ända sedan starten har Fagergrens Fastighetsbyrå varit en fri och obunden mäklare. För oss är det självklart att köpare och säljare själva ska kunna bestämma vilka aktörer de vill ta hjälp av under pågående bostadsaffär för att kunna fatta trygga och säkra beslut. Det ska vara en transparent och lyhörd process från början till slut. Det är en grundläggande del av vår service och arbetsmetod.

2. Att ha samma mäklarkontakt från början till slut

När du väljer att sälja en bostad genom oss, eller blir intresserad av att köpa ett av de objekt som finns till salu hos oss, har du alltid samma kontaktperson och mäklare. Det innebär att du får en och samma partner oavsett som det handlar om att disktuera olika bud under budgivningen eller frågor kring objektets renoveringar. Din mäklarkontakt har du träffat under visningen. Det är han eller hon som sköter budgivningen och ni ses när det är dags att skriva kontrakt. Detsamma gäller för säljaren som från första samtalet till det är dags att deklararera bostadsaffären får samma kontakt. Det gör att resan fram till avslutad affär blir smidig och bekväm. 

3. Erfarenhet av alla konjunkter ger kunskap att leverera goda bostadsaffärer

Det finns en stor fördel att ha arbetat med fastighetsaffärer under både uppgång och nedgång. Genom åren har vi lärt oss tolka och förstå marknaden. Det ger både säljare och köpare tillgång till kunskap som ger en bättre förhandling och i slutändan en bättre affär. Sedan starten har verksamheten alltid utgått från Gävle med omnejd, vilket gör att vi kan bostadsmarknadens utveckling på djupet och vet vilka politiska beslut och satsningar som är på gång. Det gynnar både säljare och köpare.

Kul att du tittade förbi, vi vill också lära känna dig!

Tveka inte att höra av dig om du har frågor, funderingar eller något intresse vi kan hjälpa till med!