När hyresrätten blir bostadsrätt

Välj en mäklare som har genomfört mer än 50 ombildningar till boststadsrättsföreningar.
​​

Hur går en ombildning till och varför borde man göra det?

Processen med att bilda en bostadsrättsföreningen brukar starta på två sätt. Hyresgästerna börjar diskutera möjligheten att förvärva fastigheten och ombilda den till bostadsrätt. Det vanligaste är dock att fastighetsägaren kommer med ett erbjudande till sina hyresgäster.

Det finns många fördelar att inneha sin lägenhet med bostadsrätt. Dels är det en investering för framtiden och en långsiktig trygghet, där du som bostadsrättsinnehavare har ett direkt inflytande över din lägenhet och hela byggnaden, som genom styrelsebeslut och föreningsstämmobeslut ökar din påverkan avseende renovering, trivsel och trygghetsfrågor.

När man förvärvar sin bostadsrätt vid en ombildning så förvärvas lägenheten oftast för 70-85% av marknadsvärdet. Det finns som sagt många fördelar att äga sitt boende, och även om en ombildningsprocess kan verka lång så är den värd att arbeta för.

Vår undertecknade fastighetsmäklare har genomfört ca 50 st om –och nybildningar och sammanlagt är det närmare 700 lägenheter som blivit upplåtna med bostadsrätt.

"Ombildningen består av många moment. Med min erfarenhet och kompetens, så hjälper jag er igenom processen med en strukturerad arbetsgång, välkommen!" - Mikael Fagergren
​​​​​​​​​​​​​​

Ombilda till bostadsrättsförening med expert​​​​​​​

Hos oss får du erfarenhet, kunskap och stöd från början till slut

​​​​​​​Att äga sitt boende är en investering för framtiden. Det ger dig ett långsiktigt boende och genom ditt medlemskap i din bostadsrättsförening kan du påverka vad som händer med byggnaden, vilka renoveringar som bör göras och hur både trivsel och trygghet ska optimeras för dig och dina grannar. Hos Fagergrens fastighetsbyrå får du en partner som har utfört mer än 50 ombildningar och nybildningar. Totalt har närmare 700 lägenheter ombildats till bostadsrätter. Vill du veta mer om hur processen vid ombildning går till? Eller veta mer om hur du kan få hjälp av oss? Här når du oss direkt.

Kunskap är guldvärt vid ombildning till bostadsrätt

​​​​​​​Det är en omfattande juridisk process som ska verkställas för att ombilda hyresrätter till bostadsrätter, och det gäller att ta alla steg i rätt ordning. Att ha en ombildningskonsult som är kunnig inom bostadsbranschen och har gått igenom processen ett flertal gånger gör att affären blir bättre för alla inblandade. Med en kunnig partner som stöd i processen får ni hjälp med svar på frågor och funderingar som kan dyka upp. Det är också en försäkring om allt sker i rätt tidpunkt och att inga viktiga moment missas. När man startar en bostadsrättsförening är det viktigt med rätt ingångsvärden för att  kunna skapa trygga och säkra boenden. 

Letar du partner till nybildning av bostadsrättsförening?

Fagergrens Fastighetsbyrå har också erfarenhet med att hjälpa entreprenörer som projekterar och bygger nyproducerade bostäder med mål att bilda bostadsrättsföreningar. Vi är med från starten i projektet och arbetar sedan i nära samarbete med dig som är byggherre för att skapa en attraktiv bostadsrättsförening. Vi utför allt från att bilda bostadsrättsföreningen, kostnadskalkyl, ekonomisk plan, upphandling av olika förvaltningstjänster, upphandling av finansiering samt samarbete med intygsgivare. m.m. Vill du veta mer? Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Anmäl dig här!